Semimarathon Bacău e evenimentul prin care simți orașul viu. Și nu doar pentru că e vorba de alergare, ci pentru că vezi comunitatea cu adevărat. Oamenii, în toate formele, culorile și rolurile lor sociale se aliniază la start cu scopul comun de a investi în educație. Și asta e mai mult decât extraordinar.

A fost probabil cel mai viu Semimarathon, cu cei mai mulți participanți. Am depășit 1500 de alergători și întregul centrul a răsunat de țipetele copiilor veniți să își susțină proiectele Științescu. A fost un eveniment cu soare (la propriu) și energie multă, în care oamenii au donat și alergat.

Pentru că Semimarathon Bacău nu este despre alergare și competiție. Aceastea sunt doar pretextul pentru ca donațiile să se întâmple, pentru ca cei care doresc să își finanțeze proiectele din educație să găsească un context de exprimare. Iar aceștia sunt mulți și faini- elevi și profesori care vor o schimbare. Care, pasionați de educația STEM, vor să învețe altfel- mai dinamic, contemporan. Iar pentru asta Fundația Comunitară Bacău pune la dispoziție Fondul Științescu și un Semimarathon.

Cine s-a alăturat? CreativeStore Bacău care a sponsorizat cursa copiilor, Cora Bacău, ISSCO, Dedeman, Physiokinesis-recuperare medicală. Iar tricourile participanților au fost imprimate manual de Ceva cu Dichis.

Cum s-a alergat? Individual sau ștafetă la cursa de 21 de kilometri, apoi cursa copiilor și Cursa Comunității, cea din urmă fiind o declarație a fiecărei comunități în parte. Fie că e vorba de companie, școală sau inițiativă, fiecare comunitate poate să se exprime public și să defileze pentru a-și arăta identitatea.

Iar pentru cei mai curioși și curajoși a existat și anul acesta Cursa Urbană. Un traseu de alergare prin clădiri reprezentative din Bacău, experiență potențată de indicii și taskuri ce trebuie îndeplinite în timpul stabilit. S-au găsit răspunsuri creative la întrebări de la logică în Teatrul Municipal Bacovia (La mulți ani!), ou fără gălbenuș la Centrul de Cultură George Apostu, specii de păsări, reptile și multe altele la Vivariu și Muzeul de Științe Ion Borcea și experimente cu PH-ul apei la Palatul Copiilor. Iar la finalul traseului, la sediul Fundației Comunitare Bacău, ne-am distrat cu Profesorul Trăsnit.

Felicitări căștigătorilor, participanților și organizatorilor! E cool să ai un eveniment atât de viu care să trezească întreg orașul, să aducă la un loc părinți, copii, profesori, companii și oameni interesați de educație.

Sunteți toți eroi Științescu!

Organizator: Fundația comunitară Bacău

Logistică : MG Smart Context

Comunicare & Content : Oranjeria

Sponsori : Creative Store, Cora, Physiokinesis, ISSCO, Dedeman, Ceva cu Dichis.

Parteneri : Primăria Municipiului Bacău, Complexul Muzeal Ion Borcea, Teatrul Municipal Bacovia, Palatul Copiilor, Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret, Centrul de cultură George Apostu.