Pășește drept în viață! a apărut după panica lui “Câți copii cu probleme!”. Pentru că după mai multe GPS-uri trimise de Cătălina Marchiș de la Physiokinesis, începusem să văd doar coloane strâmbe în fața ochilor, în timp ce Cătălina îmi explica că e o problemă gravă, pe care trebuie să o semnalăm în social media, în școli, profesorilor, părinților.

Și așa a început campania- 9 clase, 300 de copii. Mai mult un teaser ce-i drept, pentru a vedea impactul, feedback-ul, deschiderea.

Și am aflat că la 12 ani copii petrec cam 3-4 ore pe zi jucându-se pe telefon (presiunea asupra cervicalei e imensă). Că pauza de 10 min recomandată pentru a relaxa musculatura…nu prea e posibilă “dacă joci în rețea”.
Că cei mai mulți știu ce e scolioza, cunosc pe cineva care are și totuși, doar perspectiva operației pare să îi sperie suficient de tare.

Că sportul e opțional, iar sport de performanță fac foarte puțini. Că mulți au afecțiuni ale picioarelor, dereglări ale coloanei și dureri de spate săptămânale.

Și radiografia continua să fie alegerea no.1, deși există metode neinvazive (vezi GPS-ul).

Bogdan Matei a fost profesorul trăsnit care a reușit să facă din kinetoterapie o lecție haioasă și interactivă iar Răzvan Mănăilă a documentat în imagini.

Va continua!